Snickeriet formar om rummet och köket Tingshusbacken – släpper in ljus och skruvar gips!

Köket innan ombyggnad, minimal golvyta och få arbetsytor för tillredning. Väggen där kylskåpet står stoppar allt ljus som strålar från trädgårdsfönstret och vill vidare in mot rumsdelen, rummet blir mörkt och dämpat. Dax att ändra på detta!

Köket monterades ner och väggen som ej var bärande revs för att få in ljuset i rummet. Den bärande stolpen lämnades och ytterligare en stolpe längre in mot vägg monterades. Fantastiskt charmigt tak med reglar och spontade brädor!

Väggarna var mycket ojämna och tapet hade bitvis släppt samt fler eluttag med bättre placering skulle monteras, därför så skruvade snickeriet en 6mm gips på alla väggar för utgämning och för att dölja ny el i väggar.

En omfattande eldragning för belysning, uttag, mediaprylar och diverse köksutrustning gjordes av Alectron Elteknik AB.

Målningsarbetet av väggar, tak, fönster, listverk och den putsade kakelugnen gjorde Liwe Måleri AB.

Eftersom vi rev väggen etc så såg man nu färgskiftningar i det massiva furu golvet, inte så trevligt så det slipades efter målningsarbetet och  innan nya köksinredningen började monteras. Tajming!  Allt fint golvarbete gjorde Golv & Kakel Gävleborg. De fixade även att vattensäkra under diskbänk – plastmatta med uppvik och ev vattenläckage kan rinna fram under golvsockel för att upptäckas. Under diskmaskin, kyl och frys lades givetvis färdiga plastunderlägg för att vattensäkra!

 

 

 

Lämna ett svar