Skåpstommar och luckor, Kök Rexvågsoren

IMG_0437

Skåpstommar till kök Rexvågsoren är framtagna och ihoptappade. Nu har de sprutmålats i grå kulör och det är dags att limma ihop alla dessa delar. Tapparna som sammanbinder sidor med tak och botten är något sammanpressade och sväller lite av limmet, vilket ger stommen en säker och formstabil ihopsättning.

IMG_0073

Ihoplimmade stommar som väntar på ryggar och dess olika inredningssyften.

IMG_0464

Här har lådskenor monterats, de är moderna och av god kvalitet. Fullutdrag (hela lådans längd dras ut ur stommen) och med dämpande mjuk stängning.

IMG_0459

Luckor med pärlspontsutförande kapas till rätt mått och symetri. Luckorna är tillverkade i mdf, detta för en formstabil lucka som inte skevar till sig. Bra när det skall vara släta fronter.

IMG_0527

Efter att kanter har putsats och fasats en aning så är det dag att måla. Luckorna är sprutmålade på insidan med samma grå kulör som stommarna. Utsidan skall penselmålas med linoljefärg, likaså övriga synliga detaljer i köket. Färgen är genomgående grå i köket, linoljefärg kan brytas till efter önskad NCS – kulör!

Lämna ett svar