Arkiv för april, 2011
Trälådor limmas
Ämnen till lådor i massiv björk har tagits fram och skall limmas ihop.
Sammanfästningen i hörnen är en typ av sinka och limmas, en stark konstruktion.
Lådor i olika bredder, djup och höjd är putsade och färdiga för ytbehandling. Några lager lack på dem och dess bottnar i björkplywood så kan de monteras i köksinredningen sedan.
Sinkorna i lådans hörn är ju inte bara för en hållfast konstruktion, de är en fin detalj som ögat dras till varje gång en låda öppnas!
Aluminiumfronter
Fronter i aluminiumlaminat har monterats på stommarna till Kök Hökens gata, fronterna är 25 mm tjocka.
Frontutdrag med en lägre låda överst på hurtsarna. Innanför fronten så finns utdragslådor monterade i olika höjder beroende på vad för slags förvaring det skall innehålla.
Lådor Kök Hökens gata
Lådor för olika ändamål skall monteras ihop för att sedan fylla köksinredningen till Hökens gata med massor av smarta lösningar.
Lådorna är av typen Blum Intivo, och i utförandet vitlackad plåt. De olika delarna snäpps enkelt fast i varandra.
Lådorna har förhöjningssidor, boxcover. Det finns en mängd olika varianter utseendemässigt av dessa lådor, samt olika inredningar som kan enkelt monteras inuti lådorna. Hållare för glas, tallrikar, bestick, burkar, och allt man kan tänkas förvara.
Botten är melaminbelagd mdf 16mm, ryggen likaså. Finns också rygg av plåt då bredden på lådhurts är av jämnt mått tex 600mm. Skenorna har fullutdrag och mjuk stängning.
Lådfronten till denna låda är av vitlackad plåt och monteras lätt ihop utan skruvar.
Med ett tryck så sitter fronten på plats.
Lådfronterna kan justeras enkelt på höjd och bredd samt vertikalt via justerskruvarna på lådsidan.
Lådorna monteras i hurtsarna.
Luckornas urfräsning/grepp Kök Hökens gata
Luckorna i Kök Hökens gata skall vara helt släta och utan synliga handtag, det skall istället göras en urfräsning i luckans över- alternativ underkant. Just nu tar snickeriet fram en prototyp på en luckas grepp/infräsning efter arkitektens ritning och ide. Urfräsningens längd blir ca 240 mm, höjd och djup är ca 19 x 19 mm med en mjuk radie i botten. För att kunna greppa luckans urfräsning så görs ett urtag i bänkskivan vid greppet.
Bänkskiva med urtag i front för att kunna greppa luckorna.
Urtaget i skivan får skarpa kanter som filas fram.
Bänkskivor!
Byta bänkskivor kan göra mycket för ett kök! Här följer lite tips och ideer.
Fräscha vårfärger på högblankt laminat!
Skåpstommar och luckor, Kök Rexvågsoren
Skåpstommar till kök Rexvågsoren är framtagna och ihoptappade. Nu har de sprutmålats i grå kulör och det är dags att limma ihop alla dessa delar. Tapparna som sammanbinder sidor med tak och botten är något sammanpressade och sväller lite av limmet, vilket ger stommen en säker och formstabil ihopsättning.
Ihoplimmade stommar som väntar på ryggar och dess olika inredningssyften.
Här har lådskenor monterats, de är moderna och av god kvalitet. Fullutdrag (hela lådans längd dras ut ur stommen) och med dämpande mjuk stängning.
Luckor med pärlspontsutförande kapas till rätt mått och symetri. Luckorna är tillverkade i mdf, detta för en formstabil lucka som inte skevar till sig. Bra när det skall vara släta fronter.
Efter att kanter har putsats och fasats en aning så är det dag att måla. Luckorna är sprutmålade på insidan med samma grå kulör som stommarna. Utsidan skall penselmålas med linoljefärg, likaså övriga synliga detaljer i köket. Färgen är genomgående grå i köket, linoljefärg kan brytas till efter önskad NCS – kulör!
Högskåp Kök Hökens gata
Högskåpen till köket har tillverkats och står löst ihopmonterade i snickeriet. Nu skall bla täckskivor, hyllor och bänkskivor passas in i dessa skåp och ev justeringar görs innan målning av dessa köksämnen.
Färgprov, Kök Rexvågsoren
Färgprover gjordes för att se hur de olika kulörena betedde sig på pärlspontsprofilen. Ett bra tips är att göra just provstrykningar på större yta med den färg som är tänkt. Detta för att se om det överensstämmer med verkligheten och ljussättning mm, mm.