Vi målar med lösningsmedelsfri linoljefärg från Selder & Company

Vi är glada att kunna använda lösningsmedelsfria oljor och färger från Selder & Company för ytbehandling av våra massiva träkök, renoverade- och nytillverkade fönsterbågar, karmar, dörrar, inredningar, byggnadsvård och övriga snickerier samt känna att kvalitet och bra materialval finns med från ritning till den färdiga produkten i våra projekt! Selder linoljefärger målar vi med inom- och utomhus och inget blandande med terpentin etc utan dessa färger kommer färdigblandade bara att röra om ordentligt samt påföra med pensel. Torkar snabbt och man slipper stark doft av lösningsmedel vid arbetet, vilket är en stor fördel.

Renovering av fönsterbågar med karm i ett vackert kulturellt hus i Söderhamn. Här demonterades persienner och felmonterade spaltventiler bort, dessa gjorde att de kopplade fönstrens konstruktion tappade sin funktion och började släppa in fukt och i följd fick rötskador. Ett kopplat fönster skall vara tätt in mot karm i rummet samt luft skall kunna cirkulera från utsidan och mellan bågar. Snickeriet åtgärdade felen till rätt tänk konstruktionsmässigt samt ny linoljefärg från Selder & Company penselmålades på alla sidor av båge och karm. En dammtätningslist sattes mellan ytter och innerbågen för att minska buller och dammspridning från utomhusmiljö, samt nya tätningslister i fals in mot rummet för att täta mot drag. Vilket visade sig fungera med utmärkt resultat, inget kors drag i lägenhet samt betydligt minskat buller från gatan. Byggnadsvård som fungerade och huset får behålla sina vackra fönster!

Trälagningar i båge och karm samt ytbehandling med linoljefärg från Selder & Company i stegen – olja, grund samt 2 ggr toppstrykningsfärg. Fönsterbågar målar vi i snickeriets lackrum med utsug och karmar på plats med väderskydd i form av fönsterparaplyer från La Arvidsson.

Måttbeställda större Fönsterparaplyer från LA Arvidsson funkade utmärkt att jobba innanför med dessa fönster.

Tillverkning av måttbeställda urnor till asklund – minneslund till kyrkan i byn. Urnorna ytbehandlades med möbelolja från Selder & Company.

Grythyttan möbler i Teak ytbehandlades med uppvärmd (130 grader) möbelolja från Selder & Company. För mer teknisk info om linoljeprodukten besökt  selder.com

 

Lämna ett svar