Ramverksluckor putsas in

IMG_4590

Ramverksluckor till överskåpen är tillverkade i björkträ som har en hård yta, björken är ett trevligt alternativ då det skall målas då den inte har en kådig yta som tex furu har. Luckorna putsas in för att passa i skåpstommarna, här är noggrannhet  a och o då springor mellan lucka och skåpstomme skall vara jämna. Stolpgångjärnen som valts till detta kök har inga justeringar som moderna gångjärn har utan är helt fasta, därför måste stommarna stå exakt i våg när inpassning av luckan görs för att få rätt gång på luckorna.

IMG_4591

Inpassade luckor till Kök Lommas högskåp. De släta luckfyllningar sätts på plats med lister på insida efter att delarna penselmålats tre gånger med linoljefärg. Den vänstra sidan på skåpet är längre och kapas in på plats vid monteringen i köket, detta för att slippa ha en extra takanslutning och skarv upp emot taket på denna sida. Fin lösning.

IMG_4617

Lämna ett svar