Montering Kök Tegnell

DSCN0006

Så var det dags att montera luckor och lådfronter på Kök Tegnell samt att sätta passbitar, takanslutning och golvsockel på sin plats. Luckor och lådfronter har tillverkats efter stommarna monterats, det för att få rätt mått på greppet/handtaget så att det harmonierar med fronterna och dess olika bredder i köket. En prototyp på fronterna tillverkades för att kunna utforma greppet/handtaget rätt för handen att just greppa det vid öppning av lucka alt lådfront. Som synes placerades fräsningen av greppet på fronten och inte uppe på ovankant som är vanligt.

DSCN0015

Köksön med måtten 1115 x 800 mm har 6 st lådor på vardera sida, 12 st lådor ryms i kökets ö. Lådornas innermått har måtten 500 x 350 x 120 mm.

DSCN0013

Köksön har två lådor dolda i sockeln. Sockellådorna har tip-on beslag monterade på sina skenor, ett tryck så åker de smidigt ut.

DSCN0022

Här syns greppet/handtaget på fronterna. Fräst med vinkel uppåt för att just få greppet!

DSCN0017

Kök Tegnell har ett underskåp i hörnet, där valdes att sätta en Le-Mans skåpinredning. Mycket funktionell och lättarbetad just för att man drar ut inredningen ur skåpet och kan överblicka hela hyllorna var för sig. Le- Mans är att rekommendera alla som har hörnskåp! Le-Mans modellerna finns till 400 – 600 mm lucka och med ett skåpdjup 1200 x 580 mm.

DSCN0016

Kök Tegnell är nästan färdigt. Som bänkskiva blir det sten, granit. Som stänkskydd på vägg ovan bänkskåpen kommer det att monteras en svart glasskiva. Överskåpen har inga handtag utan de trycker man till så öppnas de smidigt. Diskmaskinen är gömd bakom en lucka i stil som övriga köket. De andra vitvarorna är i rostfritt och svart.

DSC01343

Innan överskåpen satts upp på vägg så skall en urfräsning göras där Led-ljusskenan skall monteras. Skåpen vänds med botten uppåt och placeras samt tvingas fast vid varandra som de skall sitta på vägg. Nu är det dags att fräsa bort material med handöverfräsen, rakt och snyggt skall det bli.

DSC01342

Hörnorna på det frästa spåret skärs med stämjärn för att få skarpa avslut. Led-skenorna ljus går att dimra.

DSC01351

Lämna ett svar