Luckor kök Tegnell

DSC01516

Köket skall få luckor med en urfräsning som man greppar för att öppna. Två prototyper av lucka tillverkades med lite olika mått, den vänstra har grepphöjd 30 mm och bredd 200 mm, samt har mer distans till ovankant. Den högra har grepphöjd 24 mm och bredd 250 mm, samt har mindre distans till ovankant. Greppet är snedfräst 45 grader uppåt i över-  och underdel. Kanterna på greppet är lite brutna så det inte har en vass känsla. Denna typ av lucka skall vara på alla underskåp samt lådfronter. Däremot skall överskåpens luckor vara helt släta utan handtag eller grepp, de skall man trycka till så öppnas de. Luckor och lådfronter skall sprutmålas som övriga köket i kulör NCS S 0500-N, även kallad råvit.

DSC01588

Skiss över måtten för urfräsning av grepp på luckor och lådfronter. Greppet kommer att sitta 50 mm ner från ovankant och det kommer att sitta från sidokant 120 mm. Greppets öppningshöjd blir 30 mm samt djupet blir 16 mm, luckans tjocklek är 20 mm.

Lämna ett svar