Måttbeställda bänkskivor

Det nya ek-köket skulle kompletteras med 40mm tjocka bänkskivor i laminat. Eftersom huset var gammalt och väggarna lite sneda och knappast i vinkel mot stommarna så behövdes måttanpassade bänkskivor.

DSC00574

Skåpytorna måttades på plats, skisser och pappmallar med alla möjliga vinklar skulle underlätta tillverkningen av bänkskivorna i snickeriet.

DSC00633

Stora laminatskivor beställdes, ur dem skulle bänkskivorna sågas med sina vinklade möten. Så lite skarvar som möjligt mellan bänkskivorna var tanken. Laminatskivorna var grå/svart, och som kantlist skulle laminat med ek struktur limmas.

DSC00635

Den enda skarven lades i hörnet vid fläkten, den tappades ihop och limmades. Vinklarna som blev mot vägg fick kapas in på plats.

DSC00640

Kantlisterna med ek struktur limmades fast när bänkskivorna var fastmonterade.

DSC00639

Ett hål sågades för att ge plats åt spishällen. Bänkskivorna fick en tjocklek på 40mm, detta för att få upp spishällen från lådpaketet under. Generöst med luftflöde krävs under de flesta spishällar där det blir rätt så varmt.

DSC00642

En köksö skulle binda samman de båda sidorna, kyl och frys sidan till ö, till spis och diskbänks sida. Ön rymmer lådor och skåp, samt har utdrag på skivan i bakkant så man kan sitta bekvämt vid den.

DSC00643

Färdiga bänkskivor väntar på luckor och lådfronter i ek.

DSC00644

Lämna ett svar