Inredning till Torpet

Snickeriet fick en förfrågan om att tillverka en förvaringsinredning. Den skulle placeras på en övervåning i ett torp byggt en bit in på 1800-talet. Man hade varmbonat rummet samt bytt fönster och tapetserat smakfullt. Väggarna hade pärlspont som halvpanel.

Se det färdiga arbetet www.heinemannsnickeri.se.

DSC00626 DSC00623

Rummet långsidor hade sluttande tak samt ett mindre fönster efter väggen ca 390mm upp från golvnivå.Tanken var att bygga tre skåp och en lång bänk för förvaring.

DSC00890 DSC00886

Förvaringsskåp byggdes i snickeriet och dess tak skulle följa rummets taklinje, förvaringen skulle bli maximal i dem. Två stora lådor med lock gjordes i snickeriet, dess lock fick pianogångjärn som skulle följa hela längden och ge stadga åt lockkonstruktionen. Lådornas totala längd blev 3400mm, djupet 590mm samt höjd 390mm och livade med fönstrets undre karmstycke.

DSC00897 DSC00899

En sockel i trä sattes och förvaringslådorna monterades på plats i torpet, lite trix för golvet lutade 25mm på en sträcka av 600mm. Sockeln var tänkt ca 5cm hög, men på grund av golvlutningen så varierade den en aning som sagt. Lådornas lock passades in och monterades fast på plats.

DSC00900

När lådorna fått sin plats så var det dags att montera skåpen. Men först en stadig sockel för garderoberna att stå på. Vänstra sidan av rummet skulle få 2st skåp och den högra sidan 1st. Det yttersta skåpets synliga sida var väl tilltagen på höjd för att kapas in på plats, det för att få den rätt så tajt mot taket. Höjden på den sidan golv till tak var ca 2250mm samt inne vid vägg var det ca 1250mm. Taket hade en skaplig lutning.

DSC00901 DSC00902

De tre skåpen var nu på plats. Nu skulle takanslutningarna mottas in och monteras, dess utseende var pärlspont och dörrarnas linjer skulle följa upp över frontbitarna. Allt för att få ett platsbyggt utseende.

DSC00891 DSC00892

Gångjärn som öppnar 170 grader valdes, dörren går förbi sidan. Det dels för att kunna ha utdragningsbackar men också för att kunna öppna dörrarna generöst då de blev vänsterhängda för taklutningens skull.

DSC00905 DSC00911

Så var takanslutningar och passbitar på plats. Här ser vi delningen på förvaringslådorna, rätt så generöst med förvaringsutrymme i dem blev det.

DSC00906

Rummets högra sida med golvyta mellan bänk och skåp. Här syns att bänkens lock livar med fönstrets understycke.

DSC00909 DSC00907

En hylla i övre delen av skåpen sattes på plats med hyllbärare, som kunde flyttas i höjd. Under hyllan i de två högre skåpen fick en klädstång i trä plats. Materialvalet till inredningen är massivträ och mdf i en funktionell mix. Inredningen är penselmålad på alla synliga ytor med en bruten vit kulör. Insidan av skåp och lådor är sprutmålad med samma kulörval.

Lämna ett svar

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.