Skafferidörr

I köket Sjösveden finns ett skafferi, ett skafferi att kliva in i. Så praktiskt och så trevligt som det är med ett skafferi.

DSC00537

Snickeriet har nu monterat den nytillverkade skafferidörren som är en ramträdörr. Den har samma typ av utseende som köksluckorna och är penselmålad med linoljefärg. De gamla gångjärnen har återanvänts, ett nytt dörrtrycke i antikmässing har monterats.

DSC00531

Diskmaskinslucka

Denna modell av diskmaskinslucka har glidskenor som gör att träluckan åker till ett annat läge vid öppning. Träluckan stjäl alltså inget utrymme under diskmaskinen/sockeln.

DSC00533

Träluckan glider utåt som synes på fotot. I underkant sitter träluckan fast med gångjärn. Passbitar skall sättas fast ovan och under diskmaskinen.

DSC00535

DSC00534

Kök Sjösveden

Så var köket Sjösveden monterat.

IMG_0014

Luckorna med rakt ramträ vars spegelfyllning har en fräst fris. En fris som kommer igen i husets gedigna gamla ramträdörrar. Lådornas fronter är släta, enkla.

IMG_0020

Ovan diskbänken finns överskåp som inrymmer micro. Skåpet med dubbelluckor har ingen träbotten utan ett galler som fungerar som diskställ.

IMG_0035

Man kan ana penseldragen på lådförstycket.

IMG_00171-300x228

IMG_0009

Skärbrädorna har behållits i köket.

Ovan dubbelluckorna har ett bakbord funnits (låda utan bakstycke), idag en bred vanlig låda som skall rymma bestick eftersom höjden är minimal.


Skålhandtag och knoppar

Så var det dags att montera skålhandtagen på lådorna och knoppar på luckorna. Det blev antikt utseende på beslagen, trevligt till den pärlgrå linoljefärgen.

DSC00451

Skålhandtagen monterades med gammeldags spårskruv synligt på utsidan, det vanliga är ju att beslagen skruvas fast från lådans insida och blir därför inte synliga.

Montering av kök Sjösveden

Luckor och lådor är klara för leverans till köket Sjösveden, köket där de gamla stommarna har sparats.

Luckorna sätts fast med de nya gångjärnen som har dämpning för en mjuk stägning. De gamla fackramarna för de lådor som suttit där en lång tid tas bort och de nya lådskenorna monteras fast. De är självstängande, dämpade och moderna.

IMG_0008-300x225

IMG_00122-225x300

Metallskenorna döljs under trälådan när den dras ut. Skenorna har hög kvalitet och tål en belastning på 30-50 kg i dynamisk rörelse. De stjäl minimalt med plats i lådhurtsen, vilket gör att trälådan bara förlorar 5mm på vardera sidan om sig.

Se det färdiga köket i sin rätta miljö, www.heinemannsnickeri.se, (direktlänk).

IMG_0002-225x300