Klädskåp till offentlig miljö

Snickeriet fick en förfrågan att rita och tillverka ett klädskåp till hälsocentralen, där besökande kunde hänga av sig ytterkläder. Skåpet skulle vara i harmoni med den receptionsdisk hälsocentralen har, lite marint eftersom det var sjönära. Skissarbetet med formspråk och förvaringsmöjligheter börjades av snickeriet, sedan skickades underlaget vidare till a2m2 Inredningsarkitektur där en ritning formades med ännu fler goda idéer som blev verklighet.

IMG_7250

Klädskåpets stomme besår av regelverk som kärna med mdf limmade på båda sidor. Sammansättning med tappar och skruv så att den går att montera isär vid flytt.

IMG_7244

Belysning skall monteras på vardera sida i skåpets främre del, spår fräses för att trycka i skenor för led belysning Loox lightning.

IMG_7255

Skjutdörrarna får 30mm breda spår frästa på var sida, dels för öppning & stägning och en trevlig lösning när belysningen är på. Raka skarpa hörn på ändar filas fram.

IMG_7265

IMG_7339

Skåpet monteras ihop helt innan målning för att se att alla lösningar fungerar, samt för att passa in den v-spårade panelskivan som skall klä utsidan.

IMG_7364

På den vänstra gaveln på skåpet skall en sittplats med förvaring fästas. Förvaringen har två utdragbara lådor för skoskydd och tanken är att man kan sitta ner vid den delen. Ovan lådor en klädd dyna i svart skai tyg, lådor har hjul under sig mot golv.

IMG_7457

Lämna ett svar

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.